+46 (0)31-830080 info@tlabwest.se

TLab West har i samarbete med BuySec A/S levererat Origo till Sarpsborgs kommun i Norge.

Sarpsborg kommun har sedan tidigare haft en mycket komplex administration av tillträden till sina passersystem. Installationen består av hela fyra olika fabrikat av passersystem, vilket skapat en massa merarbete. Dessutom bedriver kommunen en mängd olika verksamheter med skilda rutiner och krav. Personalkategorier som måste hanteras på Sarpsborgs kommun är till exempel sjukvård, skola, uthyrning av idrottsanläggningar, entreprenörer, konsulter och inhyrda företag.

Med Origo får man nu en gemensam inmatningspunkt för alla sina passersystem samtidigt som systemen integreras med kommunens övriga IT-system t.ex. HR-system och AD. Vidare har man tack vare Origo kunnat definiera skräddarsydda processer för olika personalkategorier där lokalt ansvariga ges möjlighet att själva administrera sin egen personal och deras behörigheter. Alla anställda får dessutom möjlighet att själva byta PIN-kod, spärra sitt kort, göra ansökningar om behörighet etc.

Registrering av anställda är helt automatiserad. Origo importerar anställda från HR-systemet och tilldelar behörigheter utifrån vilken placering och tjänst den anställde har. Via email och notifieringar kallar Origo personal till fotografering, som sker i fotokiosk, samt meddelar dem om var de kan hämta sitt passerkort.

Även korttillverkningen är helt automatiserad där Origo utifrån användarnas personalkategori och tjänst bestämmer kortlayout samt beställer kortet från Buysec:s kortfabrik i Mjöndalen. I de fall det är brådskande har Sarpsborgs kommun även möjlighet att tillverka korten lokalt.

”Med Origo spar vi mycket administrativ tid men får framför allt en mycket bättre kontroll på vilka kort och behörigheter som finns i våra system. Med detta får vi en högre säkerhet och kostnadsbesparing för kommunen”, säger Lars Erik Nøkleby, projektledare för genomförandet av Origo på Sarpsborgs kommun.

”Vi ser en stor potential för Origo på den norska marknaden. Sarpsborgs kommun är vår första installation av Origo och vi har själva installerat Origo på vårt huvudkontor i Mjøndalen”, säger Hans Tommy Wilhelmsen, VD på Buysec.